منو

خانهموزهبخش حفاظت و مرمتکار و بارکارآموزیحجرهرزرودرباره ماتماس با ما
۰

نگهداری و حفاظت

آثار باستانی و میراث فرهنگی، شناسنامه و هویت مردمان هر کشور است. كارکرد موزه‌ها و آثار فرهنگي و تاريخي نه تنها براي بازديد و گذران اوقات فراغت و آموزش بلكه این قبیل مجموعه ها، محل مناسبي براي حفاظت و حراست علمي ازاین آثار بي‌بديل هنري و اسناد، مدارك و اشياي علمي و فرهنگي بازمانده از پيشينيان و نياكان ماست. حفاظت از آثار باستانی و تاریخی حفاظت از هویت ملی جامعه است و می تواند علاوه بر تقویت هویت ملی و فرهنگی اعضای جامعه ضامن بقای فرهنگ ایرانی برای نسل های کنونی و آینده نیز باشد. بنابراین حفاظت و حراست از آنها امری ضروری است به ویژه آنکه نسل‌های آینده نیز باید این میراث گرانبها را پاسداری کنند و از هویت اصیل و فرهنگ دیرینه و افتخارآفرین خود برای نسل‌های آینده بازگو نمایند. با توجه به اهمیت این مهم، در سال ۱۴۰۱، مجموعه کرباسی به برپایی کارگاه مرمت اهتمام ورزیده است . عمده فعالیت کارگاه مرمت در حفاظت و مرمت آثار کاغذی و چوبی و فلز بوده و تجهیزات مربوط به این فعالیت ها در این کارگاه گردآوری شده اند و تلاش بر آن است تا روز به روز با استانداردهای قابل پذیرش در امر حفاظت سازگارتر شود. از طرفی در هر خانه‌ای کتابی، نوشته ای، تابلو و میراثی از پدران و مادران و گذشتگان وجود دارد که با حساسیت خاصی نگهداری می‌شود و برای اعضای آن خانه از ارزش و اعتبار ویژه‌ای برخوردار است، چرا که نشان‌دهنده هویت فرهنگی، میراث خانوادگی و ارزش‌های یک خاندان است. در مجموعه کرباسی این امکان برای عموم فراهم است تا این آثار برای صاحب اثر مرمت شده و راهنمایی های لازم برای حفاظت اصولی آن اثر در اختیار صاحب اثر قرار گیرد. به نوعی حفاظت و مرمت از چارچوب های مجموعه فراتر رفته و در خانه تک تک مخاطبین موزه جاری است.

گردآوری

موزه مکانی است فرهنگی وآموزشی که به گردآوری، مطالعه و محفوظ داشتن آثار مرتبط با تجربه های بشری را به منظور آگاهی، آموزش و لذت، پیش چشم همگان قرار می دهد. انگیزه ایجاد موزه همان اشتیاق به گردآوری است که ریشه در طبیعت انسان دارد. حس و غریزه گردآوری و تملک اشیا همیشه در طبیعت انسان وجود داشته و در ادوار مختلف تاریخی دیده شده است که انسان اشیا وآثاری را که برایش جنبه حیاتی داشته است نگه داری می کرده است.همه تمدن ها از ابتدایی ترین تا پیشرفته ترین آنها درتمایل به انباشتن اشیای زیبا، گران بها،کمیاب یا صرفا عجیب وغریب اشتراک داشته اند. از طرف دیگر، موزه‌ها در ایران با وجود پر بودن انبارهایشان از اشیای گوناگون، تنها به نمایش تکراری یک دسته از اشیا یا یک موضوع می‌پردازند که این اقدام امکان بازدید دوباره و چندباره افراد از موزه را می‌گیرد. درحالی‌که با توجه به حجم عظیم داشته‌های فرهنگی و تاریخی می‌توان ماهانه یا فصلی موضوع نمایش موزه‌ها را تغییر داد. موزه کرباسی در برگیرنده طیف وسیعی از آثار فرهنگی و تاریخی است که همه آثار در دسته بندی های جداگانه، طبقه بندی شده و آثار جدید در بدو ورود شناسایی و طبقه بندی شده و در دسته بندی مربوطه جای میگیرند. به دلیل گستردگی آثار، تلاش بر این شده تا با نمایش دوره ای آثار در موزه، اشیای بیشتری در معرض دید مخاطب قرار گیرد و مخاطبین با طیف گستره تری از آثار آشنا شوند. هم چنین در مورد آثار(تاریخچه و ...) در پیج موزه در قالب پست های متعدد و به فراخور زمان و مناسبت ها توضیحات مبسوطی در اختیار مخاطبان مجازی قرار می گیرد.

تلاش برای بقا

موزه های خصوصی که با سرمایه های شخصی برپا و اداره می شوند و از کمک ها و بودجه دولتی برخوردار نیستند برای بقا و پایداری نیازمند زیرساخت ها و روش های هوشمندانه ای هستند که بقای آن ها را تضمین کند. زیر ساختی که در قالب اقتصاد هنر خود را به نمایش می گذارد. ایجاد فروشگاه و نمایشگاه مجازی صنایع دستی، که در آن هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی می توانند محصولات خود را با ذکر تمام مشخصات(تصویر،نوع مواد بکار رفته، قیمت و... در فضای مجازی عرضه نموده و خریداران می توانند محصولات مورد نظر خود را انتخاب نموده و خریداری نمایند. بدین منظور بخشی در وبسایت و اینستاگرام مجموعه با نام «حجره» در نظر گرفته شده است. این بخش به عنوان ابزار تبلیغاتی مناسب جهت فروش محصولات از مزایایی مانند تحویل کالا در درب منزل، بیمه بودن، سرویس دهی به مشتریان به صورت تمام وقت، نداشتن محدودیت مکانی برای مشتریان و غیره برخوردار است. درراستای استفاده از فناوری های نوین، مجموعه کرباسی اقدام به خرید اسکنر سه بعدی و دو دستگاه چاپگر سه بعدی(فیلامنتی و رزینی) نموده است. علاوه بر استفاده از امکانات این دستگاه ها در بخش مربوط به آثار تاریخی که در قسمت خلاقیت و نوآوری به آن پرداخته شد، از این فناوری ها در بخش تولید آثار هنری و کاربردی برای فروش نیز استفاده شده است. در این بخش، با استفاده از نقوش و اشکال آثار تاریخی، تلاش بر آن شده که این نقوش و اشکال را در تولید آثار هنری استفاده گردند. راه اندازی بخش طراحی و ساخت جواهرات در بخش گالری هنری موزه، با الهام از آثار قدیمی و مینیاتورهای ایرانی به ویژه استفاده از نقوش گرافیکی طلسم های قدیمی موجود در مجموعه آثار تاریخی و فرهنگی کرباسی

خلاقیت و نوآوری

در راستای استفاده از تکنولوژی های نوین و با توجه به پیشرفت های چاپگرهای سه بعدی در این مجموعه تلاش براین است تا از این تکنولوژی در رابطه با بهینه کردن و حفاظت آثار تاریخی ( از طریق طراحی پایه های مخصوص به هر شی با توجه به شکل و شرایط هر شی) و هم چنین بازسازی نواحی کمبود اشیای تاریخی پرداخته شود. در تصاویری که مشاهده میکنید از تکنولوژی چاپگر سه بعدی برای طراحی پایه نگهدارنده برای سفال تاریخی استفاده شده است. این سفال به دلیل سطح مَقطع کمِ پایه، در برابر لرزش های احتمالی ویترین ناپایدار بوده واحتیاج به پایه نگهدارنده مقاومی برای جلوگیری از سقوط داشت که این پایه با توجه به ابعاد و اندازه اثر طراحی و با پرینتر چاپ گردید و محصول نهایی در تصاویر قابل مشاهده است. همانطور که گفته شد یکی دیگر از استفاده های این تکنولوژی در بازسازی نواحی کمبود است که با توجه به سیستم کارکرد آن کمترین دخالت را متوجه شی می کند. تلاش بر این است که از این تکنولوژی در بازسازی نواحی کمبود اشیا به کار گرفته شود.

راه های ارتباطی

۰۷۱۳۶۲۹۱۸۳۴-۶۲۶۲۲۹۴

museumkarbassi

karbassi.museum

شیراز، خیابان قصرالدشت، کوچه ۴۰ ، فرعی ۴۰/۴ ، پلاک ۱۳۱

نماد ها اعتماد

e-namad

طراحی و توسعه توسط آبادیس وب